Waterzuiveringsinstallaties in Wavre

Vidange Efficace uit Waver is uw specialist in waterzuiveringsinstallaties en -werken

INDIVIDUELE ZUIVERINGSINSTALLATIE

Om het afvalwater in uw huis te zuiveren, is een individuele zuiveringsinstallatie noodzakelijk en alleen nuttig wanneer u zich in een individuele autonome sanitaire ruimte bevindt. Bij Vidange Efficace ontdekt u de verschillende elementen van een individuele zuiveringsinstallatie.


Wat individuele zuiveringsinstallaties betreft, zijn er twee afvalwaterbehandelingssystemen:


  • Het 'extensieve' systeem heeft te maken met verminderde belasting. Deze werkwijze maakt gebruik van ofwel vrij gewassen zoals lagunes of vaste kweken met de geplante filters. Dit systeem vereist weinig onderhoud.

  • Het 'intensieve' systeem maakt gebruik van een mechanische behandeling en zuurstofbehandeling. De behandeling gebeurt in verschillende fasen in wat we definiëren als een mini-waterzuiveringsinstallatie.

AFVOER VAN AFVALWATER

U hebt twee opties voor het lozen van behandeld water.

  • Exfiltratie kan natuurlijk gebeuren via oppervlaktewater of een as die de doorstroming van regenwater mogelijk maakt, zoals waterstroompjes, rivieren, vijvers, sloten en afvoeren.

  • De afvoering kan rechtstreeks via de grond worden uitgevoerd met behulp van een afwateringssysteem of een zandfilter. De zuiveringsinstallatie mag dan echter niet dicht bij een drinkwaterstroom worden geplaatst om elk risico van verontreiniging van het grondwater te voorkomen.

Vidange Efficace herinnert u er wel graag aan dat regenwater niet naar het zuiveringssysteem gaat en direct naar het gezuiverde water wordt geleid.


Als u een individueel behandelingssysteem wilt laten installeren, kunt u profiteren van subsidies, afhankelijk van het gebied waar u woont. Voor meer informatie kan u de website van uw gewest raadplegen.

Vidange Efficace is goedgekeurd door INBW en is een economische en ecologische partner van de Provincie Waals-Brabant met betrekking tot afvalwater beheer. Door een door de INBW goedgekeurde partner in te schakelen, kunnen particulieren een deel van de kosten van het legen van hun installatie terugvorderen.

Offerte aanvragen

ALLE ONTSTOPPINGEN • REGIO WAVER, BRUSSEL EN VLAAMS BRABANT

Vidange Efficace

Specialist in het ontstoppen met hoge druk