top of page

Waterzuiveringsinstallaties in Waver

Vidange Efficace uit Waver is uw specialist in waterzuiveringsinstallaties en -werken

Efficiënt legen, goedgekeurd door de INBW

We zijn erkend door de INBW, economische en milieupartner van de Provincie Waals-Brabant, in het bijzonder voor het beheer van afvalwater. Schakel een door de INBW erkende partner in en recupereer een deel van de ledigingskosten van uw station.

Profiteer van subsidies

Installeer een individueel zuiveringssysteem en profiteer van financiële steun, afhankelijk van het gebied waar u woont.

INDIVIDUELE ZUIVERINGSINSTALLATIE

Voor de behandeling van het afvalwater van uw huis is een individuele afvalwaterzuiveringsinstallatie noodzakelijk en alleen nuttig wanneer u zich in een individuele autonome sanitaire ruimte bevindt. Vidange Efficace laat u kennismaken met de verschillende elementen van een  individuele zuiveringsinstallatie .

DE BEHANDELING

Wat individuele zuiveringsinstallaties betreft, zijn er twee afvalwaterbehandelingssystemen:

Het 'extensieve' systeem heeft te maken met verminderde belasting. Deze werkwijze maakt gebruik van ofwel vrij gewassen zoals lagunes of vaste kweken met de geplante filters. Dit systeem vereist weinig onderhoud.

Het 'intensieve' systeem maakt gebruik van een mechanische behandeling en zuurstofbehandeling. De behandeling gebeurt in verschillende fasen in wat we definiëren als een mini-waterzuiveringsinstallatie.

AFVOER VAN AFVALWATER

U hebt twee opties voor het lozen van behandeld water.

Exfiltratie kan natuurlijk gebeuren via oppervlaktewater of een as die de doorstroming van regenwater mogelijk maakt, zoals waterstroompjes, rivieren, vijvers, sloten en afvoeren.

De afvoering kan rechtstreeks via de grond worden uitgevoerd met behulp van een afwateringssysteem of een zandfilter. De zuiveringsinstallatie mag dan echter niet dicht bij een drinkwaterstroom worden geplaatst om elk risico van verontreiniging van het grondwater te voorkomen.

Vidange Efficace herinnert u er wel graag aan dat regenwater niet naar het zuiveringssysteem gaat en direct naar het gezuiverde water wordt geleid.

 

Als u een individueel behandelingssysteem wilt laten installeren, kunt u profiteren van subsidies, afhankelijk van het gebied waar u woont. Voor meer informatie kan u de website van uw gewest raadplegen.

Vidange Efficace is goedgekeurd door INBW en is een economische en ecologische partner van de Provincie Waals-Brabant met betrekking tot afvalwater beheer. Door een door de INBW goedgekeurde partner in te schakelen, kunnen particulieren een deel van de kosten van het legen van hun installatie terugvorderen.

ALLE ONTSTOPPINGEN • REGIO WAVER, BRUSSEL EN VLAAMS BRABANT

Vidange Efficace

Specialist in het ontstoppen met hoge druk

bottom of page